Musiikintekijänä

Musiikintekijänä Pauliinan sävellyksiä, sanoituksia ja sovituksia on esitetty konserteissa, radiossa ja televisiossa sekä levytetty vuodesta 1990 lähtien. Teostossa hänellä on rekisteröitynä yli 300 teosta. Yksistään Mimmit-yhtyeelle hän on  säveltänyt ja sanoittanut yli 100 laulua kahdeksalle albumille sekä TV-sarjoihin. Hänen tunnetuimpia laulujaan Mimmeille ovat mm. Muista pestä kädet, Ystävyys, Panda, Perhesamba ja Muamon marja. Pauliinan tekemät Mimmit- laulut ovat keränneet yli kuusi miljoonaa striimiä suoratoistopalveluissa ja niistä tehdyt musiikkivideot yli 15 miljoonaa katselukertaa Youtubessa.

Pauliina on julkaissut kaksi sooloalbumia (Katrilli, 2002 ja Malanja, 2006)  ja lisäksi häneltä on tilattu sävellyksiä mm. tanssiteoksiin ja oppikirjoihin. Pauliina on Teosto ry:n ja Suomen Musiikintekijät ry:n jäsen.

Muusikkona

Pauliinan instrumentit ovat laulu, harmonikka, viulu ja pienkanteleet. Koulutukseltaan hän on musiikin maisteri Sibelius-Akatemiasta. Siemen musiikin ammattilaisen uralle kylvettiin jo lapsena Rääkkylässä, jolloin hän oli mukana Värttinän alkuperäiskokoonpanossa vuosina 1983-1989. Värttinän kanssa levytettiin kaksi albumia (Värttinä, 1987 ja Musta Lindu, 1989) ja kierrettiin ahkerasti esiintymässä Suomessa ja Euroopassa. 

Mimmit- lastenmusiikkiyhtyeen kanssa Pauliina on esiintynyt yli 1000 konsertissa Suomessa, Euroopassa, Japanissa, USA:ssa ja Kanadassa vuodesta 2007 lähtien. 

Soolourallaan Pauliina kiersi yhtyeensä kanssa Japanissa ja Euroopassa vuosina 2002-2007. Malanja- albumi julkaistiin Japanissa 2007. Levy sai paljon huomiota ja sitä myytiin runsaasti. 

Pauliina soitti Vesa-Matti Loirin yhtyeessä vuosina 1998-2022 harmonikkaa, viulua ja kannelta sekä lauloi Veskun kanssa dueton. Veskun mittavat vuosittaiset kiertueet tavoittivat suuren määrän katsojia ja Pauliina tuli näin tutuksi suomalaisille. 

Luovana johtajana

Pauliinalta sujuu 30-vuotisen musiikkialan ja yrityksen toimitusjohtajan kokemuksella toiminnan pitkäjänteinen suunnittelu ja johtaminen. Pauliinan vahvuudet ovat luovuus, ideointi ja konseptointi ja omimmillaan hän on monialaisten työryhmien johtajana. Hänellä on myös kokemusta laajojen konserttikiertueiden ja tv-tuotantojen suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä brändin lisenssoimisesta sisustustuotteisiin. 

Yritystoiminnan lisäksi Rääkkylästä kotoisin oleva Pauliina on työskennellyt Kihaus Folkin ja Kihaus Folk Music Festivaalin taiteellisena johtajana vuosina 2006-2008. 

Muun luovan työn tekijänä

Pauliina on kirjoittanut viisi Mimmit- kuvakirjaa ja nuottikirjan sekä ollut mukana työryhmässä tekemässä askartelu- ja keittokirjaa. Mimmit- kirjat ovat olleet suosittuja ja niitä lainataan paljon kirjastoista. Viimeisin kuvakirja Mimmit ja Puhuri ilmestyi marraskuussa 2023. Kirjan on kuvittanut Nunnu Halmetoja. 

Pauliina on toiminut Mimmit TV- sarjoissa juontajana, käsikirjoittajana ja vastaavana tuottajana. Sarjoja on esitetty MTV:n eri kanavilla. Parhaillaan Mimmit Music Oy tuottaa YLE:lle 10- osaista kuunnelmasarjaa Mimmit ja Puhuri- kirjan pohjalta. Pauliina toimii sarjan tuottajana, näyttelijänä sekä vastaa alkuperäistarinasta ja musiikin säveltämisestä ja sanoittamisesta. 

Luottamushenkilönä

Pauliina on tykätty yhteistyökumppani ja siksi hän on toiminut useissa eri musiikkialan luottamustehtävissä. Parhaillaan hän vaikuttaa Suomen Musiikintekijät ry:n, Teoston kulttuurisäätiön ja Lastenmusiikki ry:n hallituksissa. Lisäksi hän on toiminut Musiikin edistämissäätiön elävän musiikin ja työskentelytuen toimikunnissa ja Georg Malmsten säätiön hallituksessa. 

Opettajana & puhujana

Pauliina on innostava opettaja, luennoitsija ja puhuja. Hän on pitänyt luentoja luovan alan yrittämisestä ja Mimmit- yhtyeen matkasta Rääkkylästä maailmalle mm. Taideyliopistossa, TAMK:issa ja Nordic Brand Licensing- tapahtumassa. Pauliina on opettanut harmonikan- ja kanteleensoittoa Kauniaisten musiikkiopistossa yli 20 vuoden ajan ja pitänyt yli 10 vuoden ajan suosittuja MusaKesä- musiikkileirejä lapsille ja nuorille yhdessä Heljä-Maari Mannisen kanssa. 

Palkinnot & apurahat

Pauliina on vastaanottanut Vuoden lastenmusiikin tekijä -palkinnon 2022. Mimmit- yhtyeen Ystävyys-levy valittiiin Vuoden lastenlevyksi vuonna 2017. Lisäksi Mimmeillä on lukuisia alan palkintoehdokkuuksia mm. Emma- ja Kultainen Venla. 

Pauliina on saanut Taiteen edistämiskeskuksen myöntämän 3-vuotisen taiteilija-apurahan vuonna 2022.